PLASMA PEN

Mikä on Plasma Pen-käsittely?

Plasmahoidossa muodostuu hyvin pieni plasmakaari ihon ja laitteen hoitopään välille ilman, että laitteen hoitopää koskettaa ihoa. Ihon kosteus yhdessä energian ja hapen kanssa muodostaa höyrystymispisteen tuottaen ns. plasmaa, joka supistaa ja kiinteyttää ihoa. Tämä mikrotrauma stimuloi uutta kollageenia ja auttaa aktivoimaan kasvutekijöitä, eli fibroblastejaIholle johdettu energia muodostaa pienen ruven. Lopulta ylimääräinen iho kuivuu pois muodostaen pieniä rupia, jotka hilseilevät viikon kuluessa. Uutta kollageenia muodostuu enintään 6 kuukauden ajan.

Onko käsittely turvallinen?

Plasmakynä on yksi ensimmäisistä maailmassa joka käyttää plasman kaaren matalataajuista energiaa. Tämä mahdollistaa lievän ja matalimman käsittelyjäljen kuin perinteisten lämpölaitteiden jälki. Sen edut ovat tiukentava vaikutus, joka mahdollistaa paremmat tulokset ja nopeamman paranemisprosessin asiakkaalle. Plasmakynää voidaan käyttää useimmilla ihotyypeillä, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta ja ne ovat mainittuna myöhemmin.Mitä käsitellään?- Silmäluomet (ei liikkuva luomi), sekä ylä- ja alaluomet- Ns. harakanvarpaat- Nasolabiat, sibeliusrypyt ja suunympärysrypyt- Raskausarvet- Poskissa ja korvien edessä olevat rypyt- Aknearvet tai muut arvet

Sattuuko plasmakäsittely?

Ei. Hoitoalue puudutetaan huolellisesti ennen käsittelyä.Kuinka kauan tulokset kestävät?Tulokset kestävät n.5-10 vuotta, riippuen iästä, ihosta ja elämäntavoista. Kollageenin hajoaminen tapahtuu luonnollisella vanhenemisprosessilla. Luonnolliset ja ulkoiset tekijät vaikuttavat kollageenin hajoamiseen, kuten UV-altistus ja tupakointi. Ihomme ikääntyy koko ajan ja ikävä kyllä sitä ei voi pysäyttää. Lopputulos riippuu kuitenkin hoidettavasta alueesta ja siitä miten paljon esim. silmäluomilla on ylimääräistä ihoa, eli saattaa vaatia 2-3 käsittelykertaa. Käsittelyn voi uusia noin puolen vuoden kuluttua.

Mitä tapahtuu hoidon jälkeen?

Punoitus, turvotus, kuivuuden tunne ja lievä kutina ovat yleisiä haittavaikutuksia ja niitä on odotettavissa hoidon jälkeen. Turvotusta kannattaa lieventää laittamalla kylmää (ei märkää) useasti parin päivä ajan. Kun iho alkaa parantua, voi esiintyä kutinaa. Reilun viikon jälkeen kun pienet ruvet ovat irronneet, iho punoittaa vielä muutaman viikon. On erittäin tärkeää, että iho suojataan päivittäin aurinkovoiteella ja vältellään suoraa uv-säteilyä. Hoito kannattaakin ajoittaa niin, että lomareissu etelään on vasta muutaman kuukauden kuluttua hoidosta.

Miten hoidan kotona?

Niin kauan kun ruvet ovat iholla, hoidetulle alueelle ei saa laittaa mitään. Ei meikkiä, vettä, voiteita. Myöskään kovaa hikiliikuntaa ei kannata harrastaa, saunominen ja uinti on myös kielletty.Rupia ei missään nimessä saa myöskään irroittaa itse, seurauksena tästä on arpeutuminen ja isompi rupi. Anna siis ruven irrota itsestään ja suojaa iho tämän jälkeen.

PlasmaPen vs. kirurginen leikkaus

- Ei viiltoja- Alhainen riski

- Ei ihon ohenemista

- Ei ompeleita

- Lyhyt toipumisaika

- Huomattavasti alhaisemmat kustannukset

- Nopea ja helppo hoitomuoto

Kenelle hoitoa ei suositella?

- Ihottuma tai ihorikko hoidettavalla aluella

- Herpes ( tarvitsee estolääkityksen )

- Raskaus ja imetys

- Ongelmat arven muodostumisessa

- Sydämentahdistin

- Vakava verenvuotoriski ( omega 3-valmisteet lopetettava 2 viikkoa aiemmin )!

Sinun tulee olla terve hoitoon tullessasi, koska pienikin tulehdus elimistössä pidentää paranemisprosessia !